středa 23. září 2015

Vzhůru dolů

V pátek večer nám napsali, že už máme hotové studentské průkazky a že si je můžeme vyzvednout v pondělí nebo v sobotu dopoledne.

Vyrazili jsme tedy v sobotu dopoledne. Už nepršelo. Na zahraničním byl moc milý pán, který nám vše vysvětlil hezky pomalu japonsky a pak i anglicky, protože s nám byli i lidé, co moc nerozuměli. (Takže už mám celkem čtyři japonské kartičky, ještě až si zařídím ten účet... :D )
Po vyzvednutí průkazek jsme s Alou zamířili do většího supermarketu (Fresco), dole pod kopcem. Zrovna nám ujel školní autobus (zadarmo) a tak jsme šly pěšky. Autobus končí u svatyně Kamigamo a i my jsme tamtudy taky šly.
První brána ke svatyni
Nákup se vydařil. :D A Ala mě představila prokletí jménem meronpan メロンパン (doslova melounový chleba, ale neberte to moc vážně), které je jen o trošičku lepší, než prokletí zvané věci s maččou... Ňam, abyste rozuměli.
Po nákupu jsme se vrátily ke svatyni a počkaly na autobus, neb se nám nechtělo táhnout se s nákupem do kopce... Ou jej, máme přes týden a v sobotu dopoledne školní autobus od svatyně ke škole, how cool is that? :D

Žádné komentáře:

Okomentovat